Loading...
Blog
Google ADS Reklam Verme Maliyetleri

Google ADS Reklam Verme Maliyetleri

18.09.2022

Günümüzde hizmet veya ürünler ile alakalı bilgiye arama motorlarından ulaşıldığını bilmek yaşantımızın bir geleneği oldu. Bu süreçte ister sağlayıcı olalım, ister ihtiyacımıza odaklanmış olalım, arama motorlarının sonuç akışı bizi ihtiyaca ulaştırmaktadır.

Bu makalemizde kurumsal müşterilerimize hitaben Google ADS(eski adıyla Adwords) hizmet bedelleri ve maliyetleri ile alakalı bilgi vereceğiz.

Her profesyonel çalışmada olduğu gibi, reklam kampanyaları kurumların pazarlama alanında önemli beklentilere karşılık vereceği için, yapılacak çalışmalar alanında tecrübeli ve sertifikalı kurum/kişiler tarafından planlanmalı ve yönetilmelidir.

Bu planlamalarda, makalemizin ana başlığı olan 'maliyet' konusunu inceleyeceğimiz için şimdilik sadece bu başlıkları ele almamız doğru olacaktır.

  1. Reklam bütçesi
  2. Reklam kampanyaları yönetim hizmet maliyeti

Reklam Bütçesi

Bu maliyet kalemi, pazarlama stratejiniz doğrultusunda taban veya tavan sınırı olmaksızın belirlenen bir kalemdir. Ancak şunu bilmekte fayda var; Google ADS reklamları açık artırma usulü çalıştığından dolayı anlık rekabet koşullarına göre değişken reklam maliyetleri vardır. Bu rekabet ortamından da verim alabilmek için öngörülmüş bir pazarlama bütçesinin bu çalışmalara tahsis edilmesi doğru olacaktır.

Bilinmesi gereken 2. parametre şudur: Google'ın reklam kampanyalarını planlarken, sektörel gereksinimler veya stratejik tercihlerinden dolayı farklı reklam alanları kullanılabilir. (Örn. Arama ağı reklamları, görüntülü reklam ağı gibi...) Bu reklam türleri tercih edilirken müşterilerinizin internet sitenizde form doldurarak size ulaşmasının yanında, çeşitli görsel yerleşimler ile marka bilinirliğinizi de artırabilirsiniz. Tüm bu stratejik tercihler bütçenize 'öngörülebilir şekilde' şekil vermektedir.

Reklam Kampanyaları Yönetim Hizmet Maliyeti

Kapsamlı bir Google ADS reklam çalışması başlamadan önce, kurumun amaç ve hedefleri baz alınarak analiz süreci gerçekleşir. Bu analiz süreci içerisinde sektörel rekabet koşulları, reklam kampanya türlerinin belirlenmesi, anahtar kelime analizi ve bu faktörlerin öngörülebilir maliyetleri masaya yatırılmaktadır.

Ardından kampanya oluşturma süreci başlamaktadır. Bu kampanyalar oluşturulurken optimizasyon puanı önemle dikkate alınır. Aynı zamanda kullanılabilecek tüm uzantılar değerlendirilir ve diğer Google uygulamaları ile bağlantılar gerçekleştirilir. Böylelikle kullanılabilecek maksimum materyal ile reklam yönetimi gerçekleşir.

Reklam bütçesinin en verimli şekilde kullanılabilmesi için optimizasyon ve geliştirme çalışmaları sürekli devam etmelidir. Google ADS'i kurumunuzun bir çalışanı olarak görebilirsiniz. Tıpkı çalışanlarınızın kendini geliştirmesi ve farklı pazarlama atılımlarını yapması gibi, Google ADS kampanya çalışmaları da sürekli geliştirilir ve genişletilir. Böylelikle kalite puanı ve hedef kitlenize ulaşırken elde ettiğiniz birim maliyetler mümkün olan en düşük seviyeye indirilir.

Özet ve İş Süreci:

  1. Beklenti, sektörel ve başarı kriterleri analizi
  2. Bütçenin belirlenmesi
  3. Kampanya çalışmaları
  4. Raporlama
  5. Optimizasyon ve geliştirmeler



Makalemize vakit ayırdığınız için teşekkür eder, tüm soru ve görüşleriniz için info@baffodigital.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.


Makale ile alakalı anahtar kelimeler:

google reklam verme ücreti, adwords reklam ücretleri, google ads ücretleri, google ads reklam ücretleri, google reklam ücretleri, google adwords ücretleri, google adwords reklam ücretleri, google site reklam ücretleri, google ads danışmanlık ücretleri, google reklam fiyatları, adwords danışmanlığı fiyatları, adwords reklam fiyatları, google reklam verme fiyatları, google reklam alma fiyatları, google ads fiyatları, google site reklam verme fiyatları, google adwords reklam fiyatları, adwords fiyatları, google adwords fiyat, google a reklam verme fiyatları, google aylık reklam fiyatları, google ads reklam fiyatları, google ads reklam verme fiyatları, google reklam verme maliyeti, google reklam maliyet hesaplama, google reklam maliyeti, google reklam maliyetleri