Loading...
Blog
Kurumsal Kimlik Tasarımı Nedir?

Kurumsal Kimlik Tasarımı Nedir?

13.09.2022

Konumuzun tasarım aşamasına geçmeden önce, kurumsal kimliğin ne olduğunu belirtmekte fayda var.
Kurumsal kimlik, ticari faaliyet yürüten bir firma gözünden bakacak olursak; işletmenin sektörel gereksinimlere uygun dijital ve/veya basılı materyallerin edinilmesi ve itibar yönetimi açısından, bütünlük sağlayan standartları yansıtmasıdır.

Kurumsal kimlik tasarımı

, tüm kimlik materyallerinin(dijital ve basılı) belirlenen tasarım, başarı ve teknik hedefler doğrultusunda tasarlanması ve kullanıma sunulmasıdır.

Bu doğrultuda şunu anlıyoruz ki bu çalışma; işletmelerin kısa, orta ve uzun vadede bir çok alanına hizmet edecek unsurları barındırdığı için önem taşımaktadır. Olası hatalı çalışmalar markalara zaman, bütçe ve itibar kaybettirirken, başarılı çalışmalar markayı hedef kitleleri karşısında farklı bir rafa çıkaracaktır.

Gereksinim noktasına geldiği andan itibaren hassasiyetle ilerletilmesi gereken bu süreç, markanızın tasarımsal başarı kriterlerine uygun bilgi ve tecrübeye sahip yaratıcı tasarım uzmanları tarafından hayat bulmalıdır. Ve tabi ki en önemli konulardan biri de, ilgili proje yöneticileri ve/veya tasarım uzmanlarına mümkün mertebe en yoğun şekilde done ve bilgi akışı sağlanmalıdır.

İlerleyen süreçlerde kurumsal kimlik materyallerinin tek tek başlıklarına değinerek bu makalemize de ekleyeceğiz. Bu süreç zarfında kurumsal kimlik tasarımı hizmet sayfamızı inceleyebilir veya hayata geçirdiğimiz işlere bu linkten ulaşabilirsiniz.


Makalemize vakit ayırdığınız için teşekkür eder, tüm soru ve görüşleriniz için info@baffodigital.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.