Loading...
Blog
Mobil Uyumlu Web Tasarım

Mobil Uyumlu Web Tasarım

19.09.2022

Günümüzde arama motorlarında yapılan araştırmalara istinaden internet sitelerine gelen trafiklerin ortalamada yarısı, hatta yarısından biraz daha fazlası mobil cihazlardan gelmektedir.

Kablosuz bağlantı teknolojilerinin ve mobil cihazların gelişmesiyle beraber artık dünyadaki bir çok kişi vakitlerini mobil uyumlu internet sitelerinde ve mobil uygulamalarda geçirmektedir. Tam da bu noktada research.com'un yayınlamış olduğu istatistiğe buradan erişebilirsiniz.

mobil-uyumlu-web-tasarim-istatistik


Yani şunu çok net anlıyoruz ki, günümüzde internet sitelerinin responsive olması bir lüks veya seçenek değil, gerekliliktir.



Tam da bu noktada şu 2 soru akıllara geliyor:

  1. Mobil uyumlu web sitesi tasarımı nedir?
  2. Mobil uyumlu web sitesi fiyatları nedir?



Hemen cevaplayalım;

Mobil uyumlu web sitesi tasarımı nedir?

Tek bir cümle ile; Bir internet sitesi arayüz tasarımının belirli kural ve teknik gereksinimler doğrultusunda, farklı cihaz ekranlarında ziyaretçiye sunulmasına mobil uyumlu / responsive internet sitesi denir.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar farklı ekran ebatlarına sahip herhangi bir cihazdan internet sitenize giriş yaptığında, içerik akışının yerleşim kurallarına istinaden internet sitenizi gezinme şansını yakalar.



Mobil uyumlu web sitesi fiyatları nedir?

En başta belirttiğimiz gibi, responsive internet sitesi bir lüks, seçenek veya opsiyon olmaktan çıktı(hem de çoktan). Dolayısı ile gerçekleştirilen tüm projelerin ana unsurlarından biri haline gelen bu özellik, sayfa sayısına, uyumlu cihaz sayısına vs. bakılmadan proje bütçesinin içerisinde yer almaktadır.



Özet ve Notlar:

  1. Responsive internet sitesi lüks değil gerekliliktir,
  2. Tarafımızdan talep edeceğiniz tüm kurumsal web çalışmaları bu kriter göz önüne alınarak planlanmakta ve uygulanmaktadır.


Makalemize vakit ayırdığınız için teşekkür eder, tüm soru ve görüşleriniz için info@baffodigital.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.