Loading...
Blog
SEO Hizmetinin Faydaları Nelerdir?

SEO Hizmetinin Faydaları Nelerdir?

08.09.2022

SEO denildiğinde artık herkesin yada dijital pazarlamayı duyan bir çok kişinin aklına arama motorlarında yapılan optimizasyonlar neticesinde arama sonuçlarında üst sıralarda yer alma sonucu gelmektedir. Bu sebeple bu makalemizde SEO'nun ne olduğundan değil, birkaç madde ile faydalarını anlatacağız.

SEO Hizmetinin Faydaları Nedir?



Marka bilinirliğini artırmanıza yardımcı olur

SEO çalışmalarınızı stratejik hedefler ve planlamalar doğrultusunda şekillendirdiğinizde, hedefleriniz arasında en önce gelen maddelerden biri marka bilinirliği olmalıdır. Arama motorlarında markanızla ilgili daha fazla sonucun yer alması ve kullanıcıların karşılarına daha faza çıkmanız, marka bilinirliğinizi artırmanıza yardımcı olur. Blog içerikleri ya da internet siteniz üzerinden içeriklerinizi düzenleyerek, arama sorgularına yanıt vererek ne kadar çok içerik üretirseniz, marka bilinirliğinizi de bir o kadar artırabilirsiniz.

Web sitenize organik olarak trafik çekebilirsiniz

SEO çalışmaları ile internet üzerindeki görünürlüğünüzü artırdığınızda, web siteniz için daha fazla etkileşim şansınız olur. Gelen bu etkileşimleri de pazarlama faaliyetleriniz doğrultusunda kurumunuzun yada amacınızın doğrultusunda değerlendirebilirsiniz.

Şirketiniz mobil aramalarda daha üst sıralarda yer almaya başlar

Stratejik SEO çalışmaları gerçekleştirdiğinizde, günümüzde mobil kullanımı da göz önünde bulundurmak gerekir. Yapılan çalışmalar neticesinde mobil cihazlarda da; özellikle lokal sonuçlarda yer almak önem arz etmektedir. Google ve bir çok 3. parti platformlar, mobil cihazlardan yapılan aramaların her geçen gün arttığını belgeler ile her sene yayınlamaktadır. Bu maddeyle alakalı farklı bir istatistiğe ulaşabileceğiniz makalemiz olan 'Mobil Uyumlu Web Tasarım' başlığımıza göz atabilirsiniz.

Rakiplerinizden bir adım önde olun

SEO stratejinizi tanımlamak, rakiplerinizin henüz ele almadığı veya gözden kaçırdığı alanlara odaklanmanıza olanak tanır. Rakiplerinizin güçlü olmadığı veya dahil edilmeyen anahtar kelime grupları üzerinde çalışarak, rakiplerinizin henüz ulaşmadığı kitlelere ulaşmak ve onların önüne geçmenizi kolaylaştırır.

Üst sıralarda çıkmak, 7/24 reklam verebileceğiniz anlamına gelir

SEO çalışmalarında sonuç almak, yani bir yere gelmek kolay olmadığı gibi, o yeri kaybetmek de kasıtlı veya hatalı bir işlem yapılmadıkça kolay değildir. Dolayısı ile edinilmiş sonuçlar, 7/24 görünürlük sağlamakta, diğer bir tabir ile 7/24 reklam görevi görmektedir.